Web Design, tehnologii avansate, cromatica, UX, dispozitive mobile

by Web Design
3 ani ago
1972 Views

Web Design, tehnologii avansate, cromatica, UX, fundaluri si dispozitive mobile

cromatica, UX, fundaluri si dispozitive mobile

Ca mediu digital, web design-ul, este mult mai supus tehnologiei schimbarilor decat design-ul traditional insa, nu este o surpriza pentru noi, avem deja 22 de ani, in noul mileniu!

Surprinzator este modul in care designerii web sau dezvoltatorii de animații video au continuat sa faca fata provocarilor tehnice in crestere si reusesc inca sa creeze site-uri care sunt usor de utilizat, clare si inovatoare, compatibile cu dispozitivele mobile si cu o cromatica placuta.

Anii 2021 si 2022, au inregistrat numeroase progrese, printre care utilizarea mobila, depasind in cele din urma utilizatorii pe computere desktop.

Aceasta inseamna ca anul acesta, 2022, va trebui sa utilizam pe deplin functionalitatea mobila in moduri si stiluri pe care nu le-am mai vazut pana acum, in timp ce desktop-urile (calculatoarele de birou si laptop-urile), trebuie sa continue sa evolueze pentru a ramane relevante.

Cu toate aceste schimbari de pana acum, haideti sa aruncam o privire la unele tendinte notabile de web design, care vor urma in anul 2022 si pe care ar trebui sa le cunoasteti.

Utilizarea umbrelor in Web Design

Utilizarea umbrelor in Web DesignUtilizarea umbrelor in Web Design

Utilizarea umbrelor nu este o adaptare noua, deci, de ce o mentionam? Sincer, mie personal nu imi plac insa, avem foarte multe companii care cer lucrul acesta. Desi umbrele au fost un aspect de web design de-a lungul timpului, datorita progresului pe care il au browserele web, vedem acum cateva variatii interesante.

Cu ajutorul grilelor si liniilor paralele, designerii Web, se joaca cu umbre mai mult ca niciodata pentru a crea adancimea si iluzia unei lumi dincolo de ecran. Pentru ca sunt specialist in domeniul SEO, pentru mine astfel de implementari ingreuneaza partea de coding a website-ului.

culori in mediul onlineAnul 2018 (este doar punctul nostru de vedere), este cu siguranta anul pentru excesul de culori in mediul online.

Foarte multi web design-eri devin din ce in ce mai „curajosi”, in abordarea culorilor, inclusiv suprasaturatia si nuantele vibrante, combinate cu anteturile care nu mai sunt doar orizontale, ci reimaginate cu taieturi si unghiuri dificile care uneori devin complicat de accesat.

Acest lucru este partial ajutat de progresele tehnologice in monitoare si dispozitive cu ecrane care sunt mai potrivite pentru reproducerea culorilor mai bogate.

Culorile vibrante si chiar de coliziune pot fi utile pentru brandurile mai noi care spera sa atraga atentia vizitatorilor.

Fundalul, fundalurile in miscare, placut si inovator!

Web Design-ul

Particulele de fundal reprezinta o solutie excelenta pentru site-urile cu probleme de performanta care ruleaza cu un fundal video. Aceste animatii sunt in general un mic cod javascript, care permit miscarii sa fie creata ca o parte naturala a fundalului, toate fara a lua prea mult timp pentru incarcare insa, sa nu uitam ca orice cod JavaScript, ingreuneaza incarcarea in browser.

Cunoastem foarte bine expresia „o imagine face cat o mie de cuvinte”, iar o imagine in miscare cu siguranta o face. Fundalul in miscare atrage imediat atentia utilizatorului, astfel incat brandurile pot crea o impresie memorabila in doar cateva secunde, in plus, grafica in miscare devine din ce in ce mai populara pe social media.

Web Design-ul si dispozitivele mobile

Web Design-ul si dispozitivele mobile

Dupa cum am mentionat mai devreme, navigarea pe dispozitive mobile a depasit oficial desktop-ul. Aproape toata lumea in aceste zile cumpara si comanda pe smartphone-ul lor. In trecut, acest proces a fost un proces ciudat, pe care utilizatorii nu l-au adoptat la fel de rapid. Designerii nedumeriti, se intrebau „cum obtinem un meniu decent pe un ecran mic!”

Actualmente, designul mobil a ajuns la maturitate si se dezvolta aproape zilnic. La partea de web design, pentru dispozitivele mobile, sunt mult mai avantajoase icoanele si mult mai economice din punct de vedere al spatiului. Utilizarea icoanelor pentru dispozitivele mobile au devenit atat de comune incat utilizatorul nu are probleme in a le intelege.

Problemele UX au devenit mai usor de identificat si rezolvate cu ajutorul micro-interactiunilor, obtinandu-va feedback imediat despre actiunile utilizatorilor, cum ar fi ilustratiile personalizate.

Fotografiile sunt medii mari si versatile pentru a crea imagini in miscare, prietenoase si care sa adauge un element „de distractie”, unui website. Artistii experimentati pot face fotografii pline de personalitate si adaptate tonului unei marci – ceea ce toate marcile se straduiesc sa realizeze in toate domeniile de activitate care aglomereaza mediul online in fiecare an.

actiunile utilizatorilor

Tipografie mare, imagini de antet

Tipografia a fost intotdeauna un instrument vizual puternic, capabil sa creeze personalitate, sa produca emotii si sa fixeze tonul pe un website, in timp ce transmite informatii importante. La ora actuala pentru ca rezolutiile dispozitivelor devin mai clare si mai usor de citit, ma astept la o crestere uriasa in utilizarea fonturilor personalizate.

Excluzand browserul Internet Explorer, multe browsere pot sa sustina fonturile realizate manual, activate de CSS pentru browserele web. Tendinta de litere mari in titluri ajuta la crearea paralelelor dinamice, pentru a imbunatati UX si cel mai bun lucru este faptul ca vizitatorul citeste informatia mult mai usor.

elemente cheie SEOIn mod special pentru paginile web, anteturile reprezinta elemente cheie SEO si ajuta la furnizarea de informatii clare in prima faza pentru vizitator si motoarele de cautare.

Pe masura ce tehnologia browserelor avanseaza, mai multe site-uri web, renunta la imagini statice si gasesc noi modalitati, cum ar fi animatiile, pentru a implica utilizatorii in abordarea lor de comunicare.

Spre deosebire de animatiile de particule mentionate anterior (care sunt, in general, fundaluri mari), animatiile mai mici sunt utile pentru atragerea vizitatorului.

Personal, asteapt cu nerabdare tendintele in web design ale anului in curs, 2018! Anul acesta se vor aplica culorile stralucitoare, inclinatiile indraznete si animatiile integrate.

2018 se pregateste sa fie unul dintre cei mai distractivi ani din memoria recenta a web design-ului. Asteptam sa vedem cu ce vor veni designerii web si cum vor impinge limitele cromaticii.

Etichete: , , , , , ,