Web Design 2018, optimizarea pentru dispozitive mobile, site responsive

by Web Design
6 ani ago
932 Views

Web Design 2018, optimizarea pentru dispozitive mobile, site responsive

optimizarea pentru dispozitive mobile

Web Design 2018 – In 2018, sunt schimbari bine cunoscute care au loc in majoritatea domeniilor de activitate si in special in cele creative, iar designul web (web design), nu este diferit.

Nascut din experimente si inovare, tendintele de schimbare spre nou, sunt factori determinanti ai schimbarii, care in cea mai mare parte, imping o industrie inainte, spre mai bine. Web-ul este un mediu unic care se schimba si dupa cum se vede, se schimba in mod constant.

Mai multe branduri adopta optimizarea pentru dispozitive mobile

Dupa cum sugereaza si numele articolului ( web design 2018), designul pentru dispozitivele mobile este procesul de proiectare pentru dispozitivele mobile sau dispozitivele cu ecrane mai mici. Optimizarea pentru dispozitivele mobile nu este un proces nou, inca din anul 2013, se discuta despre dominarea navigarii pe Internet, cu dispozitivele mobile.

La ora actuala se pune accent pe design-ul pentru dispozitive mobile in prima faza, apoi se discuta partea de desktop. Smartphone-urile (in cea mai mare parte), au ecrane mult mai mici decat tabletele si desktop-urile, ceea ce limiteaza cantitatea de continut pe care un utilizator o poate vedea cu usurinta.

Acest lucru face ca brandurile sa indeparteze orice informatie sau continut care nu este 100% necesar, permitandu-le sa le adauge, impreuna cu diverse informatii suplimentare pentru utilizatori, pe masura ce trec la dispozitivele ecranate mai mari.

Telefonul mobil nu este un concept nou pentru 2018, dar anticipam ca vom vedea mai multe site-uri pe parcursul anului urmator in Romania, care au o abordare mai atenta in ceea ce priveste difuzarea continutului pe ecrane mai mici.

Implementarea mai larga a web design-ului receptiv (responsive)

Desi designul receptiv este de asemenea ceva care a fost implementat in urma cu cativa ani, ceea ce anticipam sa vedem in anul acesta este o crestere si mai mare a numarului de companii, care construiesc site-uri responsive.

Pentru cei care nu stiu inca care este designul receptiv, putem spune ca este in esenta o abordare a construirii unui website folosind interogari media CSS si rețele flexibile / layouts, pentru a crea un singur site dinamic, care se ajusteaza si se re-aranjeaza in asa fel incat continutul sa fie vizibil pe diverse dimensiuni, dispozitive – fara scroll in stanga sau dreapta, doar in sus si in jos.

Interogari Media CSS

Unul dintre avantajele design-ului responsive este ca permite companiilor sa plateasca doar pentru un singur website construit, care ofera in mod eficient continut pe mobile, pe tablete, laptop-uri si computere de birou (desktop-uri).

Cu cativa ani in urma se foloseau subdomenii, care ajustau continutul automat pe dispozitivele mobile – m.domeniu.ro. In concluzie, actualizarile algoritmilor Google, fata de continutul pe dispozitivele mobile, imbunatateste acum clasamentul site-urilor care sunt optimizate si prin urmare, experienta utilizatorului (UX Web Design).

Etichete: , , , , , , , , ,