Retinopatia hipertensivă, mai serioasă (și frecventă) decât ați putea crede

by Web Design
3 ani ago
1664 Views

Retinopatia hipertensivă, mai serioasă (și frecventă) decât ați putea crede. Descoperă în acest articol de blog la ce trebuie să fim atenți. Modificările nivelului tensiunii arteriale nu arată doar efecte asupra sănătății rinichilor sau a inimii.

Tensiunea arterială ridicată poate răni micile vase de sânge delicate din retină, provocând leziuni ușoare până la severe vederii.

Astfel, menținerea tensiunii arteriale sub control este bună și pentru sănătatea ochilor. În caz contrar, este posibil să trebuiască să vă confruntați cu o afecțiune numită retinopatie hipertensivă și cu pierderea bruscă a vederii.

Citiți mai departe pentru a afla ce cauzează această problemă și cum să o preveniți.

Ce este retinopatia hipertensivă?

Retinopatia hipertensivă este una dintre complicațiile tensiunii arteriale crescute care implică deteriorarea retinei. Când tensiunea arterială este ridicată, arterele devin tari, ducând la îngustarea vaselor de sânge.

Acest lucru restricționează fluxul de sânge către retină și provoacă daune celulelor sale. În unele cazuri, retina poate chiar să se umfle. În timp, această problemă ar putea distruge vasele de sânge ale retinei. Situația va împiedica funcțiile retinei și va cauza probleme de vedere.

Simptomele retinopatiei hipertensive

În etapele inițiale ale retinopatiei hipertensive, pacientul nu prezintă deloc semne ale acestei probleme. Dar, atunci când afecțiunea progresează extensiv, veți experimenta următoarele simptome:

 • pierderea vederii;
 • umflarea ochilor;
 • spargerea unui vas de sânge în ochi;
 • vederea dublă;
 • dureri de cap
 • vedere întunecată.

Retinopatia hipertensivă ușoară până la moderată poate fi descoperită numai în timpul unui examen ocular. Deci, dacă aveți tensiune arterială crescută, asigurați-vă că faceți periodic examene oculare. Mai mult, este important să luați măsuri timpurii pentru a controla această problemă.

Dacă locuiți în zone în care există locațiii MedicalOptic, puteți efectua testul ocular alături de cei mai buni opticieni. Programați o consultație prin intermediul platformei online și obțineți un test ocular după cum doriți.

Ce cauzează retinopatia hipertensivă?

Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea este cel mai mare factor declanșator din spatele retinopatiei hipertensive. Dacă tensiunea arterială a fost constant crescută de ceva timp, este posibil să dezvoltați această afecțiune.

Astfel, cauzele retinopatiei hipertensive sunt aceleași cu ceea ce afectează nivelul tensiunii arteriale. De exemplu:

 1. inactivitate fizică;
 2. obezitate;
 3. consum ridicat de sare în alimente;
 4. stil de viață cu stres ridicat;
 5. consum ridicat de alcool.

Hipertensiunea ar putea fi o problemă moștenită care apare în familia ta. Persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de a dezvolta această problemă. Și, prin urmare, sunt mai susceptibile de a dezvolta retinopatie hipertensivă.

Dacă dvs. sau cineva din familie are tensiune arterială crescută, programați examene oculare regulate pentru a detecta dezvoltarea acestei probleme. Puteți veni la noi pentru un test ocular. Echipa din fiecare locație este pregătită pentru a veni în sprijinul dvs. Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu reprezentanții MedicalOptic.

Factori de risc pentru retinopatia hipertensivă

Următoarele condiții de sănătate prezintă un risc mai mare de a dezvolta retinopatie hipertensivă:

 • niveluri ridicate ale tensiunii arteriale pentru o perioadă lungă de timp;
 • colesterol ridicat;
 • supraponderalitatea;
 • fumatul;
 • ateroscleroza;
 • diabetul;
 • dieta nesănătoasă bogată în grăsimi trans, alimentele cu nivel crescut de zahăr și proteinele ​​grase.

Diagnosticarea retinopatiei hipertensive

Un profesionist în domeniul ochilor sau un optometrist poate diagnostica această problemă în timpul unui examen oftalmologic cuprinzător. Aceștia vor folosi un oftalmoscop pentru a vă examina partea din spatele ochiului.

Specialistul va căuta următoarele semne pentru a diagnostica retinopatia hipertensivă:

 • îngustarea vaselor de sânge retiniene;
 • pete albe pe retină;
 • umflarea și îngroșarea maculei;
 • sângerări în partea din spate a ochiului.

În unele cazuri rare va fi efectuat un test numit angiografie cu fluoresceină pentru a verifica alimentarea cu sânge a retinei. Aceasta include efectuarea de poze înainte și după injectare în organism cu un colorant fluorescent.

Dacă retinopatia hipertensivă ajunge într-un stadiu critic, veți experimenta simptome precum vederea slabă sau pierderea vederii. În acest caz, medicul oftalmolog vă va oferi prescripția pentru ochi. În acest fel, o să puteți cumpăra ochelari de vedere online sau de la una din locațiile MedicalOptic din țară pentru a vă restabili vederea.

Retinopatia hipertensivă vs retinopatia diabetică

Deși ambele probleme legate de vedere au caracteristici similare, cele două vă afectează retina în moduri diferite. Retinopatia hipertensivă vine, de obicei, cu câteva pete albe ce se află pe retină, în comparație cu retinopatia diabetică.

Cu toate acestea, diferența este banală pentru pacient și necesită o inspecție atentă a retinei pentru a identifica problema. Dar, ambele condiții pot fi gestionate prin controlul nivelului tensiunii arteriale.

Tratarea retinopatiei hipertensive

Singura modalitate de a controla această afecțiune este prin controlul tensiunii arteriale. Acest lucru se poate realiza prin introducerea unor modificări în stilul nostru de viață, cum ar fi:

 1. renunțarea la fumat;
 2. scăderea în greutate;
 3. efectuarea de exerciții fizice zilnice;
 4. modificări în dietă;
 5. reducerea consumului de alcool;
 6. limitarea aportului de cofeină.

Toți acești pași se vor dovedi fructuoși atunci când încercați să vă controlați tensiunea arterială. Împreună cu aceste modificări ale stilului de viață sănătos, medicul dvs. vă va putea recomanda și medicamente pentru tensiunea arterială.

În acest mod o să fiți capabili să țineți sub control afecțiunea care este tot mai des întâlnită.

Concluzie

Vă confruntați cu pierderea vederii din cauza retinopatiei hipertensive? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci veți avea nevoie de un fel de corecție a vederii. Putem include aici purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact pentru a compensa acuitatea vizuală scăzută.

Dacă aveți această afecțiune, nu o lăsați să ajungă într-o etapă serioasă și care să vă pună vederea în pericol.

Dacă faceți acest lucru, afecțiunea va provoca daune ireversibile retinei și poate duce chiar la pierderea completă a vederii. Anunțați medicul specialist despre modificările vederii dvs. Astfel, acesta va putea să elaboreze un plan de tratament pentru problema dvs.

Sunteți în căutarea unor servicii de web design pentru acele magazine onlie pe care le administrați? Această agenție oferă servicii web design și de digital strategy pentru afacerea dvs. din mediul online. Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. pentru a vă prezenta întreaga noastră gamă de servicii SEO astfel încât să aveți acel portofoliu de magazine de invidiat.

Etichete: , , , , , , , , ,